Tilbake på vinnersporet!

Morten Kvelland

Tre kamper uten seier, det var uvant kost for våre herrer A-lag. Men etter å ha vunnet årets 9 første kamper har poengfangsten vært magrere de siste ukene. Uavgjort mot Sola, tap for Staal Jørpeland, før en ny poengdeling mot Brodd var fasit før bortemøtet med Sandefjord Fotball II.

Og revansjelysten og tenningsnivået hos Porserne kunne man tidlig se. Det var et lag med intensjoner, som møtte opp denne lørdagen på en ny kunstgressmatte i Sandefjords storstue. Selv om de helt store sjansene uteble innledningsvis tok gutta kommandoen med godt og aggressivt presspill, samt at man styrte mye av banespillet. Men det var hjemmelagets rekrutter som fikk de første avslutningforsøkene. Men ved to anledninger hadde vår sisteskanse Petter Hagen kontroll på skuddene fra distanse.

Kontroll hadde imidlertid ikke hjemme-forsvaret da vi passerte 38 minutter spilt. Dødballer har blitt et viktig våpen for Pors-laget de siste årene, så også denne ettermiddagen. Stefan Mladenovic svingte inn en god dødball som Kjetil Svarteberg steg til værs og stanget i mål. Midtbanegeneralens 3 mål i årets sesong, mens vår kaptein noterte seg for årets 9(!) målgivende pasning. Dermed var 0-1 også stillingen inn til hvilen.

Den andre omgangen fortsatte på mange måter som den første. De 11 blå, som for anledningen var ikledd hvitt, styrte mye av banespillet, mens kvikke Sandefjord-gutter var halvfarlige på noen overganger. I det 55 minutt var vi igjen nære på en dødball. Denne gangen var det omskolerte Granit Shala, som hadde tatt turen opp i motstanderens boks og headet i stolpen.
Mot slutten av kampen var det et desperat Sandefjord II lag som måtte sende flere spillere fremover. Det åpnet opp mer rom for våre gutter og like før vi passerte 90 minutter, så en av de unge hjemmefavorittene seg nødt til å hindre en overgang – og ble dermed belønnet med sitt andre gule kort og marsjordre.

Vi avsluttet dermed kampen 11v10 og utnyttet det til det fulle. Godt inne i overtiden snappet Svarteberg opp en unøyaktig Sandefjord pasning og da gikk det fort fremover. Innbytter Truls Meen tok et sugende løp fra godt inne på egen halvdel og ble elegant servert av maestro Svarteberg. Alene med keeper var ikke avslutningen all verden fra vår unge, talentfulle spiss. Heldigvis gikk keepers retur rett opp i været. Det sørget for at eks Borg-spiller Meen kunne stige til værs og stange ballen i det tomme buret til 0-2 og punktering av kampen.

Nå gjenstår det tre kamper før gutta får en velfortjent ferie. Først ut er hjemmekamp mot et nytt andrelag, når Sandnes Ulf II gjester Pors stadion førstkommende lørdag 16.00!

Petter Hagen – Wojtek Jurek (Emmanuel Baru Gisa i 85), Tobias Garstad, Granit Shala, Ådne Nordbø – Viktor Namløs, Kjetil Svarteberg, Simen Thorsen (Oskar Kløcker-Nærum i 85) – Onyekachi Hope Ugwuadu (Christian Dankwah i 71), Pål Røsvik (Truls Meen i 78), Stefan Mladenovic

Mål (assist):
38min – 0-1 – Kjetil Svarteberg (Stefan Mladenovic)

93min – 0-2 – Truls Meen (Kjetil Svarteberg)