Solid!

Morten Kvelland

«Eksperter på å finne måter å vinne fotballkamper på» var kommentatorens ord under lørdagens bortemøte med Sandnes Ulfs rekrutter. For la oss være ærlige, verden har nok sett kamper med flere målsjanser og omdiskuterte situasjoner. Men helgens Pors-opptreden kan beskrives med ett ord – solid!

For den første omgangen var det i det hele og store kun en situasjon å snakke om. En av flere cornere fra vår venstreside ble godt slått inn av Pllana. På bakre stolpe ventet vår spiss for anledningen, Kachi, som enkelt kunne ekspedere ballen i mål. Vår delegasjon kunne juble ett lite øyeblikk før dommerens fløyte runget over et noe glissent Østerhus arena. Dermed ingen scoring og ei heller flere høydepunkter i den første omgang og lagene gikk til hvilen på stillingen 0-0.

Men det skulle ikke ta mange sekundene av den andre før vi skulle få juble igjen. Vi lå trygt og godt i rammen, da Viktor Namløs oppfattet et Sandnes Ulf-oppspill raskere enn konkurrentene og vant ballen midt på banen. Han førte ballen frem, før han perfekt slapp gjennom Dankwah på vei inn i bakrom. Alene med keeper gjorde venstrekanten ingen feil og bredsidet oss inn i ledelsen. I etterkant av scoringen ventet en god Pors-periode.

De to aktørene ved det første målet skulle få hver sin mulighet til å doble ledelsen, uten at det ble nettsus igjen. Mot slutten av kampen etablerte Sandnes Ulf et trykk inne på vår halvdel, men gutta skulle stå godt imot. Avslutningene som kom ble stoppet og blokkert ned av oppofrende Porse-gutter og når de ikke gjorde det hadde Hagen i buret full kontroll.

Dermed ebbet kampen ut med 0-1, 3 poeng og årets 15. seier på sesongens 18 første kamper. Neste jakt på seier er mandag 2.9 hjemme mot nok et rekruttlag. Da kommer Sandefjord II på besøk på Vessia og vi trenger all hjelp vi kan få i jakten på å finne enda en vei på å ta 3 poeng!

Start 11er: Petter Hagen – Wojtek Jurek (Emmanuel Baru GIsa i 82.), Tobias Garstad, Storm Espolin Andersen, Ådne Nordbø – Viktor Namløs, Kjetil Svarteberg (Noah Kojo i 29.), Redon Pllana – Mats Bruu (Dennis Garstad i 71.), Kachi (Truls Meen i 82.), Christian Dankwah (Oskar Johnsen i 82.) Mål (assist): 46min – 0-1 – Christian Dankwah (Viktor Namløs)