«Pors-tiden»

Morten Kvelland

Kamper varer som kjent i 90 minutter. Underveis i årets sesong har denne utgaven av Pors vist at det er det en grunn til. Mandagens hjemmekamp mot Sandefjord II ble nok et bevis på dette, da man i sluttminuttene plusset på statistikken, som totalt viser 16 mål scoret – i løpet av kampenes siste 15 minutter.

Men de kunne gjerne kommet tidligere på Vessia denne kvelden. Allerede etter 4 minutter sto jubelen i taket. Kojo slo inn en corner fra høyresiden og til værs steg Granit Shala og stanget inn kampens første – trodde vi. Dessverre ble målet annullert på grunn av litt for aktive hender i ryggen på en av gjestenes forsvarere.

Det skulle gå et nytt kvarter før vår neste sjanse kom. Den gangen kom den etter godt spille langs en frisk høyreside for dagen. Kachi slapp gjennom Jurek som kom på en sugende overlapp. Innlegget slo backen strålende inn foran mål hvor Meen hadde timet løpet perfekt. Denne gangen fikk ikke den unge spissen nok kontakt med ballen, som rullet en liten halvmeter på utsiden av stolpen. Nære!

Nærmere skulle vi også komme i den første omgangen. Først var det Redon Pllana som fikk lurt seg fri nede ved dødlinja og hang ballen opp på bakre. Der dukket Kachi opp og stanget ballen i en perfekt bue over keeper og tilbake mot hjørnet der ballen kom fra. Denne gangen var det en Sandefjord-spiller i veien og fikk headet unna på streken. Like før pause skulle samme mann nok en gang få muligheten. Han fant først Dankwah ute til venstre. En liten tunnel senere fant vingen sin rekkekamerat ute i feltet igjen. På ett touch var avslutningen god, men keeper reddet mesterlig.
Da Sandefjord heller ikke scoret på sin beste mulighet - ett skudd fra drøyt 20-meter, som Hagen reddet – var stillingen 0-0 inn til hvilen.

Allerede fra start av i den andre omgangen viste hjemmelaget intensjoner om å angripe et ungt Sandefjord-lag. Bare et par minutter ut i omgangen datt omgangens første sjanse til Jurek som hadde lurt seg inn i feltet. Avslutningen tok i en rødkledd Sandefjord-spiller og til corner.

Muligheten skulle ikke bli noe mindre på den påfølgende corneren. Kojo fikk to muligheter til å svinge ballen inn i feltet. Det andre forsøket fant pannebrasken til Kachi. Han fikk ikke god nok kontakt med ballen til å utfordre keeperen, men istedenfor falt den ned til Dankwah – som avsluttet i tverrliggeren og ned på strek – før også den ballen ble klarert.
Omgangen var ikke mer enn 5 minutter gammel før den tredje muligheten i favør Pors. Fra venstre kom denne gangen innlegget fra Nordbø, som fant Meen i boksen. Spissen brukte ett touch på å legge til rette, som gjorde at nok en Sandefjord-spiller fikk blokkert ballen.

Etter det skyhøye åpningstempoet skulle det ta omkring 20 minutter før den neste Pors-sjansen komme. Nok en gang var det av det store slaget. Shala serverte en nydelig langpasning i bakrommet hvor Kachi var på vei. Kantspilleren dro seg inn i banen før han fikk lagt videre til Pllana. Fra 12-13 meter gikk avslutningen denne gangen i stolpen.

Like etter sjansen gjorde Pors-benken sine første grep fra siden. Unggutta Kløcker-Nærum og Johnsen ble satt inn for å sette enda mer fart i angrepet og det skulle vise seg å gi avkastning.

Før det var det nok en Pors-sjanse. Igjen var det Shalas presise venstrefot som serverte den. Og igjen var det Kachi som var på vei inn i bakrom. Denne gangen brukte han ett touch på å dempe ballen, før han avsluttet selv. Den ble det imidlertid ikke nok trykk i og keeper kunne redde enkelt.

Så var det disse innbytterne da. Med 85 minutter spilt på klokken prøvde bortelaget å frispille seg forbi vårt høye press. En pasning fremover i banen ble snappet opp av Meen og da gikk det fort fremover. Spissen gir videre til Johnsen, som slapp Kløcker-Nærum imellom inn i straffefeltet. Like foran en Sandefjord-forsvarer fikk innbytteren en tå på ballen før han ble lagt i bakken. Da blir det som kjent straffespark. Den gikk Kachi frem for å ta. Han var iskald – så keeper kaste seg til siden – og la ballen opp i det ledige nettaket. Endelig hull på byllen!

Langt inn i overtiden, da det så ut til å ebbe ut med 1-0 seier skulle nok en innbytter vise seg frem. D. Garstad hadde sammen med Bruu og Dalene entret banen og skulle gjøre seg gjeldende. Denne gangen var det en lang ball fra Hagen som endte opp på midten hos Kløcker-Nærum. Midtbanemeastroen kombinerte fint sammen med Bruu og Meen, før han la ballen ut til Johnsen på venstre. Innlegget på ett touch bak Sandefjord-forsvaret var millimeterpresist og dermed kunne nevnte D. Garstad bredside inn sitt første for sesongen – og vårt andre!

Og med det kunne ett testet hjemmelag med spillere, innbyttere, trenerapparat og supportere endelig slippe jubelen løs for 3 høyst fortjente poeng. Som så mange ganger før i år tok det mange, mange minutter før det ble avgjort – men når vi kommer inn i «Pors-tiden» så har vi nå lært at alt kan skje.

Neste ut for vårt hjemmelag er bortetur til Mandal førstkommende lørdag. Heia de blå!