«I Pors gir vi aldri opp»

Morten Kvelland

Du har kanskje sett det før. I serieåpningen mot Vidar ta Kjetil Svarteberg stanget inn 2-1. Stefan Mladenovics to straffer mot Sola. Granit Shalas hodestøt mot Sandnes Ulf II. Simen Thorsens finter og presise avslutning mot Staal Jørpeland. Er det en ting vi har lært oss, så er det dette – årets Pors utgave, de gir seg aldri!

For det så lenge mørkt ut. Etter en jevn start var det hjemmelaget Brodd som tok over banespillet i toppkampen som ble spilt i tradisjonelt, variert Vestlands-vær. Hjemmelaget traff oftere i presset og fant hverandre oftere i pasningsspillet, som gjorde at de fikk den første omgangen mye på egne premisser. Traff gjorde de også på en dødball allerede etter 8 minutter, da Sander Landa Vik hos vertene fikk heade inn kampens første scoring.

1-0 var også stillingen til pause. I den andre omgangen var det Porsrane som tok mer tak i kula i medvinden på Midjord. I pausen hadde nysignerte Redon Pllana kommet inn og han viste tidlig at han vil være et godt tilskudd til årets Pors-utgave. Men uttellingen uteble og like etter timen var spilt skulle vondt bli til værre for de 11 blå. På ett innlegg fra høyre fikk Adam Dahl Assad stå merkelig alene og heade inn kampens andre. Da så det tungt ut for våre gutter. Men ga de seg? Aldri!

Nye bytter ble gjort Thorsen hadde allerede kommet inn og det samme kom etter hvert Skoglund Kristiansen og Meen. Og innbytterne skulle virkelig sette fart på drømmen om å få med seg poeng hjem i bussen til Vessia. 77 minutter var spilt da vår nevnte debutant Pllana skrudde inn reduseringen direkte fra corner. Med en presis venstrefot og litt hjelp av vinden fant ballen det lengste hjørnet bak en forfjamset Brodd-keeper. 5 minutter senere var utligningen et faktum. En utligning av det virkelig pene slaget. For Nordbø og Pllana bidro sammen til at Brodd ga fra seg ballen på egen banehalvdel og derfra og ut var det dags for Thorsen-show. Han førte ballen mot hjemmelagets forsvar før han banket til med venstrefoten fra drøyt 20-meter. Ballen gikk som et prosjektil opp i det lengste krysset og plutselig var lagene like langt.

Etter scoringen jevnet kampen seg ut og Brodd fikk satt litt trykk på oss med noen lange baller og dødballer. Men var vi ferdige av den grunn? Langt i fra. Vi har passert kampens 90 minutter og er allerede 4-5 minutter inn i overtiden da vi vinner ballen like utenfor egen 16-meter. Ballen blir klarert til Meen ute på høyre hvor innbytteren virkelig får satt fart på skøytene. Han får tuppet ballen like før sin oppasser og holder så vidt ballen i spill før han får satt på storfarten. Dermed er vi plutselig 4 alene mot 1 enslig forsvarer. Nede ved linja spiller unggutten uselvisk ut til Kachi ved straffemerket. Der bruker han tid, ro og kløkt og bredsider inn scoringen som sender hele Pors-laget og alle andre blå til himmels. Nok en gang snur vi en kamp til vår favør og avgjør godt inne i overtiden. En viktig og sterk seier på en av de vanskeligste bortebanene i serien og en moral-boost av de sjeldne!

11er:
Petter Hagen – Wojtek Jurek, Tobias Garstad, Granit Shala, Ola Dalene – Noah Kojo (Redon Pllana i 45.), Kjetil Svarteberg (Jesper Skoglund Kristiansen i 75.), Viktor Namløs (Simen Thorsen i 61.) – Kachi, Pål Røsvik (Truls Meen i 75.), Ådne Nordbø

Gule kort:

Tobias Garstad, Kachi

Mål (assist):
8min – 1-0

62min – 2-0
77min – 2-1 – Redon Pllana

82min – 2-2 – Simen Thorsen (Redon Pllana)
94min – 2-3 – Kachi (Truls Meen)