Fram Larvik 1-2 Pors (1-2)

Mål: Pål Røsvik og Tobias Garstad

16. mai, fotballens festdag, lokaloppgjør og strålende solskinn. Sammen med de nært 100 tilreisende blå supporterne fra Vessia kunne ikke rammene vært bedre for årets 7 serierunde for våre gutter.For dagen før dagen, tok vi den korte borteturen til Larvik for å møte Fram. Vestfoldingene er ett av lagene som er spådd helt i toppen av avdelingen etter nedrykket fra Post Nord-ligaen i fjor.

På tross av en litt skjev start på sesongen viste de også denne dagen at de er ett lag å regne med, spesielt hjemme i Framparken hvor de sto med full pott før dette oppgjøret.

Men det var de, for anledningen hvitkledde fra Porsgrunn som kom best i gang. Allerede etter 8. minutter lå den første ballen i garnet bak Frams keeper. Dessverre for de tilreisende ble Svartebergs heading, tilsynelatende, annullert korrekt for offside.

Bortsett fra den situasjonen og en solid leveranse fra Åge Fluge og hans strykekvartett på tribunene var det lite høydepunktet de første 24 minuttene.

Men så vasket Porserne frem et mønsterangrep. Tobias Garstad spiller flott opp Svarteberg som på et touch finner Dankwah på farten inn i bakrommet. Han legger igjen til Kojo, som til slutt finner Pål Røsvik som stanger inn sitt syvende Pors-mål etter overgangen fra Eidanger.

9 minutter senere var Pors på farten igjen. Etter 0-1 scoringen hadde Fram hatt to gode muligheter, men det var gjestene som var mest effektive. En dødball fra den følsomme høyrelabben til kaptein Mladenovic fant pannebrasken til midtstopper Tobias Garstad på bakre og dermed var ledelsen doblet!

Men det skulle bli flere mål ila den første omgangen. I det 39 minuttet verter vertene opp med god angrepsfotball og Oliver Helgeland får æren av å banke inn kampens tredje. Flere mål blir det ikke før pause og vi kunne ta hvilen ett mål foran.

Og hvilen trengte vi, for den andre omgangen skulle koste mye krefter. På en vanskelig Framparken-matte ble det lite finspill for våre gutter de siste 45, men en kamp med ryggen mot veggen. Men med unntak av et par muligheter på dødball holder Porserne hjemmelaget fra de aller største sjansene og etter langt om lenge kunne vi endelig feire årets syvende strake seier i serieåpningen. Deilig!