Den som venter på noe godt ….

Morten Kvelland

Den venter ikke forgjeves. Ei heller på Pors stadion. For etter at Sandnes Ulfs unge rekrutter utlignet midtveis i andre omgang sist lørdag, var tålmodigheten en dyd. Heldigvis har denne Pors-utgaven vist at, tålmodighet, det er en egenskap de behersker.

Men det kunne vært en kort tids ventetid på dagens første scoring. Faktisk ikke mer enn 6-7 sekunder. Allerede fra avspark viste hjemmelaget intensjoner og serverte en variant som hører hjemme på langt høyere nivåer. Mladenovic chippet Dankwah imellom umiddelbart, men en litt lang touch fra dagens høyrekant gjort at Sandnes Ulfs keeper fikk tak i ballen.

Etter åpningsmuligheten var det lite å rope hurra for den første halve omgangen. Sandnes Ulf II var nærmest å ta ledelsen da de traff stolpen i det 21 minutt, men like etter skulle det smelle fra vår yngstemann. En lang ball fra keeper Hagen ble duellert inn til et blått angrep fra Namløs på Pors-midtbanen. Videre gikk ballen til Noah Kojo, som førte og førte ballen fremover. Et par vrikk på hoftene senere fyrte han av fra 20-meter og kunne se ballen snike seg inn i det lengste hjørnet. 1-0, uten at spillet helt hadde begynt å flyte enda.

Tross flere sjanser mot slutten av omgangen var 1-0 stillingen inn til hvilen.

Like etter pause var det Sandnes Ulf II som var nære på direkte fra avspark. Men på streken var stopperbauta Tobias Garstad på plass og blåtrøyene slapp med skrekken. Men, tross et spillemessig og sjansemessig overtak, skulle bortelaget allikevel få sin utligning. Og det av det spektakulære slaget. I kjølvannet av en dødball får plutselig en Sandnes spiller drømmetreff fra drøyt 20-meter og ballen forsvinner utagbart opp i hjørnet bak Hagen i Pors-målet.

Da var det spilt 65 minutter og gjestene øynet muligheten til å få med seg noe på den lange hjemturen til Vestlandet. Men derfra og ut skulle det kun handle om Pors. Thorsen og Kachi kom inn like etter scoringen og var med å sette fart på Pors-angrepene. I tillegg hadde de, sammen med Røsvik, som også kom inn – 3 gigantiske muligheter til å bringe oss tilbake i ledelsen. Først ut var Kachi, som headet et godt innlegg fra venstre i bakken og over Ulf-målet fra kloss hold. Like etter var Thorsen på farten, iskald når han rundet keeper, men på streken sto en oppofrende Sandnes Ulf spiller på rett sted og fikk klaret. Med bare et par minutter igjen på klokka var det Røsvik som fikk en gedigen sjanse, men headingen fra kloss hold gikk på utsiden av gjestenes mål. Tiden begynte å renne ut og i jakten på den avgjørende scoringen ble vår omskolerte midtstopper Granit Shala flyttet frem.
Og hvor nære var det å gi uttelling. I det 94 minutt fikk han muligheten sin. Fra 16-meter hamret han til med sin venstreslegge. Ballen gikk som et prosjektil i tverrliggeren bak Sandnes Ulfs keeper. Det var muligheten vi fikk, trodde vi ….

Så var det dette med tålmodigheten da. Klokka bikker 94 minutter og vi opprettholder trykket på gjestene. Ballen havner ute hos Mladenovis på høyresiden, som svinger ballen inn i feltet. Innlegget er det en av gjestenes forsvarsspillere som er først på, men klareringen blir headet opp i luften. Andreballen er Thorsen høyest på og stanger ballen inn igjen foran mål. Og der – der lurer ringreven over alle ringrever i Pors-garderoben. Frem til i år har Granit Shala vært å finne øverst i banen for Pors og viste nå hvorfor han nærmer seg 70 mål i Pors-trøya og bærer nr 9 på ryggen. Han styrer ballen videre inn i nettmaskene bak et tappert bortelag og euforien på Pors stadion er total.

Og det med kampens siste spark på ballen. 2-1 seier og 3 nye poeng var viktig, og vi håper å ta med oss momentet inn mot vårsesongens siste kamper. Lørdag førstkommende møter vi Vigør i Kristansand, mens Staal Jørpeland er motstander søndag 14.7 hjemme på Vessia. Vi håper på nye store øyeblikk i disse kampene også og kan love at Pors-gutta – de gir seg ALDRI i kampen om 3 poeng.

Start 11er:

Petter Hagen – Wojtek Jurek, Tobias Garstad, Granit Shala, Ola Dalene – Viktor Namløs (Simen Thorsen i 66), Kjetil Svarteberg, Noah Kojo – Christian Dankwah (Kachi i 66), Truls Meen (Pål Røsvik i 74), Stefan Mladenovic

Mål (assist):
23min – 1-0 – Noah Kojo (Viktor Namløs)

95min – 2-1 – Granit Shala (Simen Thorsen)