3 poeng med hjem fra Sørlandet

Morten Kvelland

Et ungt Start II lag var motstander i strålende solskinn i Kristiansand lørdag. Det unge mannskapet kom med noen kraftige skremmeskudd i den første omgangen, men i den andre var gutta fra Porsgrunns beste vestkant viste i andre omgang hvorfor vi er ubeseiret i sesonginnledningen og dro til slutt i land vår 8 av 8 mulige seiere!

Stefan klar til å L....

For i den første omgangen hadde hjemmelaget de fleste og de største mulighetene. Et par overganger og et flott Start-angrep spilte sørlendingene i gode posisjoner. Men – en god blokkering av Tobias Garstad og to gode redninger av Petter Hagen sørget for å holde ballen ute av eget nett. Samtidig hadde også vi våre muligheter, størst av dem da Ådne Nordbø prøvde å lobbe over keeper etter en nydelig Svarteberg-ball i bakrom. Dessverre var en god Start keeper våkent ute og fanget ballen. Dermed ingen scoringer og 0-0 til pause.

I den andre omgangen var det derimot ingen tvil om hvilket lag som var best. Allerede etter et drøyt minutt fikk Adam Pytel heade relativt fritt fra 5-meter i kjølvannet av en dødball. Dessverre fikk ikke stopperkjempen nok trykk i headingen og keeper fikk reddet ballen. Like etter var det Noah Kojos tur til å få en god mulighet etter at Tobias Garstad brøyt en Start pasning høyt oppe i banen. Avslutningen fra Pors juvelen gikk i hodet på keeper og ut til corner. I det 56 minutt var det nok en gang unggutten som var frempå og fikk omgangens 3 store Pors sjanse. Mladenovic kom rundt på venstresiden og slo inn, via en Start-spiller, før ballen havnet hos unggutten som forsøkte seg fra 7-8 meter. Igjen sto Starts keeper i veien.

Men – på den påfølgende corneren skulle den endelig sitte! Mladenovic slo nok en god dødball, som strøyk hårtustene til Pytel og havnet i beina på Svarteberg. Han lot seg ikke be to ganger og banket kampens første scoring opp i nettaket.

Så - i det 64 minutt, kom det som skulle vise seg å bli spikeren i Start II-kista. En mønsterkontring, som startet ved at Tobias Garstad brøyt foran sin oppasser, ble spilt via Viktor Namløs og ut til Stefan Mladenovic. Kapteinen tredde nydelig gjennom rekkekamerat for dagen, Ådne Nordbø, som iskaldt rundet keeper og satt ballen i det tomme målet. 0-2! Etter scoringen døde mye av kampen ut, for selv om Start hadde et par brukbare muligheter og vi også hadde våre spesielt med Thorsen og Røsvik, var det ingen tvil om at poengene nok en gang skulle bli med hjem til Porsgrunn. Verdt å nevne er det også at en ny spiller fra egen ungdomsavdeling, nemlig Oskar Johnsen fikk sin A-lags debut mot slutten av kampen.

Lagoppstilling:
Petter Hagen – Wojciech Jurek, Tobias Garstad, Adam Pytel, Emmanuel Baru Gisa (Ola Dalene i 92) – Noah Kojo (Oskar Johnsen i 92), Kjetil Svarteberg, Viktor Namløs (Simen Thorsen i 72.) – Ådne Nordbø, Pål Røsvik (Truls Meen i 92), Stefan Mladenovic (Dennis Garstad i 82) Mål (assist):
0-1 Kjetil Svarteberg (Stefan Mladenovic)
0-2 Ådne Nordbø (Stefan Mladenovic)